16 Aprilie 2016: mergi la munte!

Am inceput o serie de articole prin care doresc sa promovez mersul la munte.

Sunt trasee usoare, medii sau mai grele. Argumentul ca e prea greu nu tine. A sta in casa, cand e soare afara, e, pe termen lung, boala. A sta in Tara Hategului si sa nu fi urcat in Retezat e o pierdere uriasa.

Sunt atat de multe trasee, atat de frumoase…

In 16 Aprilie 2016 am urcat pe traseul Barajul Gura Apelor – Saua Iepii (M-tii Tarcu), prima iesire din acest an la munte. Branduse, ghiocei. Anul acesta nu a fost zapada multa si am gasit mai putine flori decat in alti ani. Dar, oricum, foarte frumos. O zi senina si cu atmosfera clara, dupa ploaie.

Cu Vio, sotia mea, si cu Mihai, un prieten, promovam, pe aceasta cale, intr-un mod inedit, iesitul la munte, prin urmatorul colaj de fotografii, facute in pajistea aplina, la o altitudine mica, de data aceasta:

colaj

Pentru detalii suplimentare traseu, vezi alte articole de pe acest blog.

Reclame

5 comentarii la “16 Aprilie 2016: mergi la munte!

 1. irishee spune:

  Salut, multumesc pt blog si detalierea traseelor, sunt foarte folositoare pentru planificarea excursiilor in aces masiv!
  Imi poti spune te rog daca stii cumva in ce stare se mai afla portiunea de drum spre Poiana Pelegii? Stiu ca e drum forestier insa nu am reusit sa gasesc informatii actualizate despre starea acestuia in 2016.
  Multumesc! 🙂

  • Multumesc si eu pentru cuvintele de apreciere.

   Se plateste intrarea in PNR imediat dupa ce treci de baraj. Apoi, urmeaza o portiune pana la Rotunda cu ceva gropi, apoi e mai bun o vreme si e o portiune care e mai stricata in zona unde sunt niste serpentine si urci mai abrupt (unde nu se poate pe langa rau, fiindca e stanca). Se poate intreba unde platesti cum e starea drumului pentru detaliere.

  • Si… poate daca mai multi sugereaza, se va face cumva sa se mai reconditioneze acest drum…

 2. Gheorghe irina spune:

  Buna ziua. In care din cele 4 locatii ( cârnic , rausor , bradatel , cheile butii) ne sfatuiti sa cautam o pensiune pt cazare dar sa avem acces la mai multe trasee de nivel mediu?

  • Pe Valea Nucșoara (Cîrnic), urcați la Pietrele sau la Gențiana. De acolo se pot face mai multe trasee. Începeți cu un lac, pentru acomodare. Apoi, se pot face și vârfuri (care includ și lacuri, Retezatul este plin de „ochi albaștri”).

   Dumnezeu să fie cu voi și să vă bucurați de frumusețea muntelui în siguranță și armonie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s