Fara experimente

La munte nu este bine sa faci experimente cu final necunoscut!

Iata la ce ma refer:

1. Nu purta incaltaminte noua. Foloseste incaltamintea acasa, pentru a te obisnui cu ea. La munte tura poate dura cateva ore si vei face bataturi care te vor deranja mai apoi. Sa nu uiti sa ai la tine leucoplast sa pun pe bataturi chiar la primele semne, pentru a evita o rana deschisa.

2. Atentie la mancare. Daca nu ai mai folosit o anumita combinatie de mancare pentru munte, nu incerca in munte. Ia in considerare si apa de munte, care e mai tare decat cea cu care esti obisnuit. Nu folosi recipiente pentru apa, daca nu stii ca sunt curate. Eventual le poti fierbe acasa si apoi transporta corespunzator.

3. Nu te aventura pe trasee nemarcate fara sa stii ce urmaresti si sa fii pregatit sa duci planul la bun sfarsit. Cabanierul sau salvamontul trebuie anuntati cu privire la tura pe care vrei sa o faci. Daca te ratacesti, e un punct de plecare pentru ei care ii va ajuta sa te gaseasca mai repede. Dar incearca sa nu te ratacesti. Daca nu stai prea bine cu orientarea, intelege ca sunt suficiente trasee marcate! Trebuie sa ai un plan si harta cu tine. E bine sa nu fi singur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s